Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł

Caneloni faszerowane ragu alla Bolognese, zapiekane w sosie beszamel z parmezanem

Ragu alla bolognese

Kup teraz

SKŁADNIKI:

- puszka Ed Red z ragu alla Bolognese

- 8 rulonów makaronu caneloni

- 60 g tartego, twardego sera typu parmezan, może być polski Dziurgas czy Bursztyn

- garść pomidorków koktajlowych

SOS BESZAMEL

- 50 g masła

- 50 g mąki pszennej

- 0,5 l mleka

- sól, pieprz, gałka muszkatołowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

- Włącz piekarnik na termo obieg 180 stopni.

- W rondelku, na małym ogniu, rozpuść masło, dodaj mąkę i mieszaj rózgą do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Dodaj mleko energicznie mieszając i podgrzewaj przez kilka minut aż sos się zagęści. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz niewielką ilością startej gałki muszkatołowej i zestaw z ognia.

- Otwórz puszkę z ragu alla Bolognese i małą łyżeczką wypełnij nim makaronowe rulony.

- Przełóż caneloni na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, mogą się lekko dotykać. Jeśli zostało Ci trochę ragu, połóż go obok makaronu.

- Całość polej sosem beszamel i posyp startym serem.

- Włóż do piekarnika na 10 minut, po tym czasie ser powinien zyskać złocisty kolor.

- Podawaj na płaskim talerzu, dla dekoracji możesz dodać pomidorki koktajlowe.

Smacznego!

Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji

NAJCHĘTNIEJ KUPOWANE

Indyk w sosie serowo-ziołowym
Ragu alla bolognese
Ragu alla bolognese

300

29,90 zł

Stek rzeźnika w sosie pieprzowym
Żeberka w sosie BBQ z chili
Fasolka po bretońsku
Grochówka generalska
Klopsiki wieprzowe w sosie grzybowym
Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym
Mielonka najdroższa

PYSZNE PRZEPISY I MNÓSTWO INSPIRACJI

Indyk w sosie serowo-ziołowym z placuszkami z cukinii i dyni i brokułem z gremolatą orzechową

25 minut 2 porcje

PRZEPIS

Karkówka z piwem „Pierwsza Pomoc” podana z ryżem i sałatką z kapusty

15 minut 1 porcja

PRZEPIS

Stek rzeźnika w sosie pieprzowym podany z blinem ziemniaczanym i sałatką z grillowanej papryki

30 minut 2 porcje

PRZEPIS