Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł

Stek rzeźnika w sosie pieprzowym podany z blinem ziemniaczanym i sałatką z grillowanej papryki

Stek rzeźnika w sosie pieprzowym

Kup teraz

SKŁADNIKI:

- puszka Ed Red ze stekiem rzeźnika w sosie pieprzowym

BLIN ZIEMNIACZANY (receptura na 6 blinów)

- 600 g ziemniaków

-100 g wędzonego boczku

- 1 szalotka lub cebula

- 2 ząbki czosnku

- 1 jajko

- 50 g mąki ziemniaczanej

- 20 g mąki pszennej

- 4 gałązki tymianku

- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

- sól, pieprz, gałka muszkatołowa

- olej do smażenia

SAŁATKA Z GRILLOWANEJ PAPRYKI

- 2 szt. papryki czerwonej

- 1 mała szalotka lub cebula

- 1 ząbek czosnku

- 10 ml octu balsamicznego

- 1 łyżka miodu

- 1 gałązka świeżego tymianku

- 25 ml oliwy z oliwek

- sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

- Obierz ziemniaki i ugotuj w wodzie z solą do miękkości.

- Wędzony boczek pokrój w kostkę, obsmaż na patelni, dodaj posiekaną szalotkę i kontynuuj smażenie do uzyskania złotego koloru. Odcedź z nadmiaru tłuszczu i odstaw do przestudzenia.

- Czerwone papryki pokrój w połówki pozbawiając je gniazd i nasion.

- Rozgrzej mocno patelnię (może być grillowa lub zwykła) i obsmaż połówki papryk – powinny się lekko przypalić. Odstaw do ostygnięcia.

- Odcedzone, ugotowane ziemniaki przetrzyj na tarce o drobnym oku, przełóż do miski, dodaj podsmażony boczek wraz z cebulą i wbij jajko. Dodaj mąkę ziemniaczaną i pszenną, przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową, wsyp posiekany tymianek i natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Z tak przygotowanego farszu uformuj okrągłe, płaskie placuszki.

- Pokrój obsmażoną paprykę na paski, dodaj posiekaną w drobną kostkę szalotkę i ząbek czosnku, dodaj łyżkę miodu, ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, dopraw solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Całość dokładnie wymieszaj.

- W małym garnku umieść zamkniętą puszkę Ed Red ze stekiem rzeźnika w sosie pieprzowym i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

- Na mocno rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oleju smaż bliny po 2 minuty z każdej strony.

- Używając ręcznika kuchennego, ostrożnie otwórz podgrzaną w kąpieli wodnej puszkę.

- Na płaskim talerzu ułóż bliny ziemniaczane, na nie wyłóż mięso z naszej puszki z sosem, obok ułóż sałatkę z grillowanej papryki.

Smacznego!

Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji

NAJCHĘTNIEJ KUPOWANE

Indyk w sosie serowo-ziołowym
Ragu alla bolognese
Ragu alla bolognese

300

29,90 zł

Stek rzeźnika w sosie pieprzowym
Żeberka w sosie BBQ z chili
Fasolka po bretońsku
Grochówka generalska
Klopsiki wieprzowe w sosie grzybowym
Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym
Mielonka najdroższa

PYSZNE PRZEPISY I MNÓSTWO INSPIRACJI

Indyk w sosie serowo-ziołowym z placuszkami z cukinii i dyni i brokułem z gremolatą orzechową

25 minut 2 porcje

PRZEPIS

Karkówka z piwem „Pierwsza Pomoc” podana z ryżem i sałatką z kapusty

15 minut 1 porcja

PRZEPIS

Stek rzeźnika w sosie pieprzowym podany z blinem ziemniaczanym i sałatką z grillowanej papryki

30 minut 2 porcje

PRZEPIS