Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł

Karkówka z piwem „Pierwsza Pomoc” podana z ryżem i sałatką z kapusty

Karkówka z piwem Trzech Kumpli

Kup teraz

SKŁADNIKI:

- puszka Ed Red karkówka z piwem „Pierwsza Pomoc”

- 80 g białego ryżu

SAŁATKA

150 g białej kapusty

30 g marchewki

1 ząbek czosnku

½ szalotki lub małej cebuli

1 łyżka octu ryżowego

3 łyżki oleju sezamowego

½ łyżeczki cukru trzcinowego

½ ostrej papryczki

2 łyżki posiekanego szczypiorku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

- Zagotuj wodę w 2 garnkach – większym i mniejszym. Do większego dodaj sól oraz ryż i gotuj ok 15 minut na małym ogniu.

- W mniejszym garnku umieść zamkniętą puszkę Ed Red z karkówką z piwem „Pierwsza Pomoc” i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

- Białą kapustę poszatkuj za pomocą mandoliny lub pokrój nożem w cienkie długie paski, przełóż do miski dodaj szczyptę soli i zamieszaj.

-Marchew obierz i zetrzyj na tarce warzywnej o małych oczkach. Szalotkę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Dodaj wszystko do miski z kapustą.

- Do miseczki wlej olej sezamowy, ocet ryżowy, cukier trzcinowy, posiekaną czerwoną papryczkę i posiekany szczypiorek. Całość dokładnie wymieszaj aby składniki dobrze się połączyły.

- Dodaj dresing do miski z kapustą i dokładnie wymieszaj.

- Ugotowany i odcedzony ryż przełóż na talerz, posyp czarnym sezamem i siekanym szczypiorkiem.

- Używając ręcznika kuchennego, ostrożnie otwórz podgrzaną w kąpieli wodnej puszkę z boczkiem i wyłóż na talerz. Do osobnej miseczki nałóż sałatkę z kapusty.

Smacznego!

Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji

NAJCHĘTNIEJ KUPOWANE

Indyk w sosie serowo-ziołowym
Ragu alla bolognese
Ragu alla bolognese

300

28,80 zł

Stek rzeźnika w sosie pieprzowym
Żeberka w sosie BBQ z chili
Fasolka po bretońsku
Grochówka generalska
Klopsiki w sosie grzybowym
Klopsiki w sosie pomidorowym
Mielonka najdroższa

PYSZNE PRZEPISY I MNÓSTWO INSPIRACJI

Indyk w sosie serowo-ziołowym z placuszkami z cukinii i dyni i brokułem z gremolatą orzechową

25 minut 2 porcje

PRZEPIS

Karkówka z piwem „Pierwsza Pomoc” podana z ryżem i sałatką z kapusty

15 minut 1 porcja

PRZEPIS

Stek rzeźnika w sosie pieprzowym podany z blinem ziemniaczanym i sałatką z grillowanej papryki

30 minut 2 porcje

PRZEPIS