Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł
Nowa linia casual już dostępna online
Darmowa wysyłka powyżej 200 zł

Indyk w sosie serowo-ziołowym z placuszkami z cukinii i dyni i brokułem z gremolatą orzechową

Indyk w sosie serowo-ziołowym

Kup teraz

SKŁADNIKI:

- puszka Ed Red z indykiem w sosie serowo-ziołowym

- 1 brokuł (wycięte same różyczki)

PLACUSZKI

- 100 g cukinii

- 100 g dyni

- 1 jajko

- 30 g mąki ziemniaczanej

- 15 g mąki pszennej

- 20 g pestek z dyni

- 20 g pestek słonecznika

- 1 szalotka lub mała cebula

- 2 ząbki czosnku

- tymianek świeży 4 gałązki

-  po 1 łyżce siekanej natki pietruszki i szczypiorku

- sól, pieprz

- olej do smażenia

GREMOLATA ORZECHOWO CZOSNKOWA

- 1 pęczek posiekanej natki pietruszki (same listki, bez łodyg)

- 50 g orzechów włoskich

- skórka z połowy cytryny

- 20 g miodu

- 1 ząbek czosnku

- 30 ml oliwy z oliwek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

- Cukinię i dynię zetrzyj na tarce z grubym okiem.

- Szalotkę lub małą cebulę pokrój w kostkę.

- Czosnek posiekaj na drobno lub użyj zgniatarki.

- Na rozgrzaną patelnię wrzuć pestki dyni i słonecznika i praż przez 1-2 minuty.

- Cukinię oraz dynię delikatnie odsącz, dodaj szalotkę, czosnek, jajko, mąkę pszenna, mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz, świeży tymianek, pestki dyni i słonecznika i wszystko dokładnie wymieszaj.

- Zagotuj wodę w 2 garnkach – większym i mniejszym. Do większego dodaj sól oraz łyżkę oliwy z oliwek, możesz też wrzucić zgnieciony ząbek czosnku. Do wody włóż brokuły i gotuj ok 10 minut na małym ogniu.

- W mniejszym garnku umieść zamkniętą puszkę Ed Red z indykiem w sosie serowo-ziołowym i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

- Na patelnię, na której prażyłeś pestki wrzuć orzechy włoskie i praż je przez 1-2 minuty.

- Przygotuj gremolatę: posiekaj natkę pietruszki, szczypiorek, czosnek i orzechy, przełóż do miski a następnie dodaj łyżeczkę miodu, startą skórkę z cytryny oraz oliwę z oliwek i całość wymieszaj.

- Uformuj placuszki, na mocno rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oleju smaż je po 2 minuty z każdej strony.

- Odcedź brokuły, przełóż na talerz i umieść

Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji
Wygodne i praktyczne!
pyszne jak w restauracji

NAJCHĘTNIEJ KUPOWANE

Indyk w sosie serowo-ziołowym
Ragu alla bolognese
Ragu alla bolognese

300

28,80 zł

Stek rzeźnika w sosie pieprzowym
Żeberka w sosie BBQ z chili
Fasolka po bretońsku
Grochówka generalska
Klopsiki w sosie grzybowym
Klopsiki w sosie pomidorowym
Mielonka najdroższa

PYSZNE PRZEPISY I MNÓSTWO INSPIRACJI

Indyk w sosie serowo-ziołowym z placuszkami z cukinii i dyni i brokułem z gremolatą orzechową

25 minut 2 porcje

PRZEPIS

Karkówka z piwem „Pierwsza Pomoc” podana z ryżem i sałatką z kapusty

15 minut 1 porcja

PRZEPIS

Stek rzeźnika w sosie pieprzowym podany z blinem ziemniaczanym i sałatką z grillowanej papryki

30 minut 2 porcje

PRZEPIS